Taidon oppiminen ja opettaminen - Sami Kalaja verkkoluento | InnoSport webinaarit

Taidon oppiminen ja opettaminen - Sami Kalaja verkkoluento

Taidon oppiminen ja opettaminen

Taidon oppiminen ja opettaminen Koulutuksen kesto: 2h Sami Kalajan koulutus taidon oppiseen ja opettamiseen liittyvistä tekijöistä ja vaatimuksista. Mikä on lajitaitojen ja yleistaitojen suhde toisiinsa ja kuinka niitä tulisi harjoituttaa? Millaiset taidot tulee hallita ennen vaikeampia liikesuoritusten harjoittelua? Tullaanko pesäpalloilijaksi pelaamalla pesäpalloa? Mm. näihin kysymyksiin saat perustellun näkökulman, joita voit soveltaa oman valmennusryhmäsi taitovalmennuksessa.

Sami Kalajan koulutus taidon oppiseen ja opettamiseen liittyvistä tekijöistä ja vaatimuksista. Mikä on lajitaitojen ja yleistaitojen suhde toisiinsa ja kuinka niitä tulisi harjoituttaa? Millaiset taidot tulee hallita ennen vaikeampia liikesuoritusten harjoittelua? Tullaanko pesäpalloilijaksi pelaamalla pesäpalloa? Mm. näihin kysymyksiin saat perustellun näkökulman, joita voit soveltaa oman valmennusryhmäsi taitovalmennuksessa.

Koulutuksen sisällöt

1-osa 1h 4min

- uskomuksia
- taitojen oppiminen
- yleistaitavuus
- lajitaitavuus
- motoriset perustaidot
- liikemallit
- havainnointi
- taitojen opettaminen ja valmentaminen

2-osa 55min

- harjoitus tekee mestarin?
- instruktio
- palautteen antaminen
- virheistä oppiminen
- taitavuuden kehittämismetodeja
- osa- vs. kokonaisoppiminen
- siirtovaikutus
- toistot ja harjoitusmäärät
- motivaatio

Esittely:

Ammattini on peruskoulun rehtori. Koulutukseltani olen liikunnan ja terveystiedon opettaja. Tällä hetkellä valmistelen väitöskirjaa liikuntataitojen oppimisesta ja opettamisesta. Päävalmentajakokemusta on maajoukkuetasolla telinevoimistelusta ja kilpa-aerobicista. Fysiikkavalmentajana olen toiminut superpesiksessä (Jyväskylän Kirin miehet ja naiset, Pattijoen miehet, Oulun Lipon miehet), koripallon mestaruussarjassa (HoNSU), uinnissa (Jere Hård ja Tero Välimaa) sekä naisten jääkiekossa (Kirsi Hänninen). Valmennettavat ovat saavuttaneet eri lajeissa lukuisia arvokisamitaleita (mm. Tuuli Matinsalon ja Sahlbergien maailmanmestaruudet aerobicissa) sekä yli 400 SM-mitalia.

Sami Kalaja

Luentomateriaalit

Lataa 1-osan luentomateriaali >>
Lataa 2-osan luentomateriaali >>